Skip Navigation Links Home > Landschapsinrichting > Braambergen

Braambergen

De afvalverwerkingslocatie van Afvalzorg biedt in de Flevopolder de kans om het vlakke landschap eens een bijzondere "alp" te geven.

De Flevopolder is net als het grootste deel van Nederland vlak. Daarom wil Afvalzorg de stortheuvels niet wegstoppen, maar ze juist gebruiken. Het liefst zouden we, door het aanbrengen van extra grond, de heuvels op één punt nog een stuk willen ophogen, tot boven de toppen van de huidige bomen uit. Een unieke plek op een unieke locatie.

We hebben dit idee van een "Almere Alp" gelanceerd en via een speciale website konden ideeën worden ingediend. Hierdoor geïnspireerd wordt er met de gemeente Almere nagedacht over de toekomstige mogelijkheden van de stortheuvels op onze locatie Braambergen. Hierbij gaat het om de ontwikkeling van het gebied "Boshart Almere", waar stortlocatie Braambergen, samen met de stadslandgoed "De Kemphaan" en het "Tussenbos" van Staatsbosbeheer deel van uit maakt.
De "Ontwikkelingsvisie Boshart" vormt de leidraad bij de verdere uitwerking van de herontwikkeling van het plangebied.

Vooruitlopend op de uitvoering van deze plannen wil Afvalzorg samen met Staatsbosbeheer de noordelijke heuvel van de stortplaats alvast gaan inrichten. Een proef voor een wijngaard is in 2010 van start gegaan.

Braambergen schets
Schets Braambergen

 

Deze pagina afdrukken
Contact
Luchtfoto locatie Braambergen 2008