Skip Navigation Links Home > Landschapsinrichting > Hoofdkantoor De Vouw

Hoofdkantoor De Vouw

Op het afgewerkte deel van afvalverwerkingslocatie Nauerna heeft Afvalzorg in 2005 haar hoofdkantoor De Vouw gebouwd. Het is het eerste permanente kantoor in Nederland dat is gebouwd op afval. Hiermee wil Afvalzorg laten zien dat een afvalverwerkingslocatie prima geschikt en absoluut veilig is om op te bouwen, werken en zelfs te wonen.

De Vouw is niet zo maar een gebouw. Afvalzorg brengt hiermee haar filosofie in de praktijk dat moderne stortlocaties veilig kunnen worden geëxploiteerd en vervolgens kunnen worden heringericht voor nieuw, hoogwaardig en maatschappelijk gebruik. De Vouw is een uniek gebouw met een bijzondere architectuur. Het pand is 100 meter breed en de naam "De Vouw" is gekozen vanwege de vorm. Het lijkt net alsof de stortheuvel door het pand wordt opengevouwen. Doordat er gras op het dak ligt, loopt het polderlandschap mooi door in het gebouw.

De Vouw, hoofkantoor van Afvalzorg

De Vouw, hoofdkantoor van Afvalzorg

In het midden achter het gebouw staat een uitkijktoren. Deze is als het ware in de grond gestoken en geeft prachtig uitzicht over de afvalverwerkingslocatie en de omgeving. De Vouw is in vele opzichten uniek, zowel vanwege de architectuur, de locatie en de verschillende duurzame en technische aspecten. Klik hier voor meer informatie.

Deze pagina afdrukken
Contact
Hoofdkantoor De Vouw