Skip Navigation Links Home > Landschapsinrichting > Bouwen op stortlocaties

Bouwen op stortlocaties

Voormalige afvalverwerkingslocaties en vervuilde terreinen zijn geschikt om kantoren en zelfs woningen op te bouwen. Uiteraard na eventuele sanering en veilige afwerking van het terrein, en afhankelijk van de mogelijkheden ten aanzien van de streek- en bestemmingsplannen.

Voormalige tankstations en gasfabrieksterreinen liggen vaak midden in de bebouwde kom. De grond is er vrijwel altijd verontreinigd. Daarom is sanering noodzakelijk voordat het terrein verder kan worden ontwikkeld.

Afvalzorg kan verontreinigde terreinen overnemen of samen met de eigenaar saneren en daarna ontwikkelen tot woningbouw- of kantoorlocatie. Naast vervuilde terreinen zijn er ook oude afvalverwerkingslocaties die geschikt zijn om kantoren op te bouwen. Wanneer de afvalverwerkingslocaties van Afvalzorg vol zijn, zoeken we dan ook naar een nuttige nieuwe bestemming. Het doel is altijd om een veilig landschap te maken waar mens en dier met een gerust hart kunnen vertoeven. Het ultieme voorbeeld is ons hoofdkantoor De Vouw, dat gebouwd is op het afgewerkte deel van onze afvalverwerkingslocatie Nauerna. 

Deze pagina afdrukken