Skip Navigation Links Home > Over Afvalzorg > Innovatieve projecten

Innovatieve projecten

Stortlocaties maken,  in maar vooral ook na hun exploitatieperiode, deel uit van onze leefomgeving. Daarom ontwikkelt Afvalzorg voortdurend nieuwe kennis en werkt zij aan innovatie. Dat doen we zelfstandig en in samenwerking met anderen.

Duurzaam storten
Zo wordt door Afvalzorg binnen de Stichting Duurzaam storten in Nederland en in Europees verband gewerkt aan het zogenaamde duurzaam storten. Daarbij kan een stortlocatie al na één generatie een veilige situatie opleveren waar men geen omkijken meer naar heeft. Vooral in landen waar het overgrote deel van het afval nog wordt gestort, kan dit een enorme milieuwinst opleveren.

Methaanemissies
Een belangrijk deel van het duurzaamheidsbeleid van Afvalzorg is de beperking van klimaatverandering door methaanemissies. Dit is het grootste mondiale milieu-effect van stortplaatsen, waar we daadwerkelijk invloed op uit kunnen oefenen. De afgelopen jaren heeft Afvalzorg onderzoek verricht naar methaanemissie modellen. Tevens heeft Afvalzorg in samenwerking met ECN een nieuwe, simpele en goedkope methode getest en in ontwikkeling om methaanemissies te meten.

Eindafwerking stortlocaties
Reeds jaren zoekt Afvalzorg naar innovaties op het gebied van afdichting van locaties. Omdat in Nederland nog niet volgens het concept duurzaam storten wordt gewerkt, kiezen wij voor een afdichting met het lekdetectiesysteem Geologger.
Na afdichting zoekt Afvalzorg naar een nuttige nieuwe bestemming voor de maatschappij. Afvalzorg is van mening dat je op een moderne stortlocatie niet alleen kunt recreëren. Een stortlocatie kan tevens veilig en verantwoord worden hergebruikt om te werken en te wonen. Het ultieme voorbeeld is ons hoofdkantoor De Vouw op het afgewerkte deel van onze locatie Nauerna. Het eerste permanente kantoor, gebouwd op afval.

Innovatieve projecten van Afvalzorg:

  • Van Bodemas naar Bouwstof
  • Duurzaam storten 
  • Methaanemissies 
  • Methaanoxidatie 
  • Bouwen op afval 
  • Sufalnet 
  • Geologger 
Deze pagina afdrukken
Contact