Zonneparken op stortlocaties

Energiezorg is een gezamenlijk duurzaam energiebedrijf van Afvalzorg en HVC-energie, opgericht om stortlocaties van Afvalzorg verder te verduurzamen met onder andere zonne- en windenergie.

De oprichting van Energiezorg is voortgekomen uit de duurzame ambities van beide bedrijven. Ze versterken elkaar op het gebied van duurzame energieopwekking. Afvalzorg vanuit haar beheerdersrol en met kennis van stortlocaties en HVC-energie vanuit haar expertise om duurzame energieproductiemiddelen te realiseren en te kunnen leveren.

Ook op locaties derden
Op onze locaties Wieringermeer (Middenmeer) en Braambergen (Almere) zijn we concreet bezig met de benodigde procedures voor zonneparken. Maar ook op stortplaatsen van andere eigenaren zijn we actief met plannen en procedures voor het realiseren van zonneparken. Een aantal van deze locaties zijn NAVOS-locaties. Onze gecombineerde kennis van stortplaatsen én duurzame energieproductiemiddelen, blijkt ook voor andere eigenaren van stortplaatsen een uitstekende uitgangspunt om zonneparken daadwerkelijk te kunnen realiseren. Energiezorg richt zich daarbij niet alleen op ontwikkeling en realisering van de zonneparken, maar juist ook op de exploitatie en het verantwoord toekomstig beheer van de locatie waar het zonnepark wordt gerealiseerd.

Meer informatie over duurzame energie op Afvalzorg locaties:
- Windenergie 
Zonne-energie 

 

Deze pagina afdrukken
Contact