Op donderdag 7 februari organiseerde Afvalzorg de kennissessie “Besluit bodemkwaliteit – theorie en praktijk” voor gemeenten in de regio Rivierenland. Ruim 40 deelnemers waren aanwezig:  medewerkers van diverse gemeenten en ook van de provincie Gelderland. Samen met hen kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde bijeenkomst: interessante inhoud – uitwisseling met collega’s – samen discussiëren – leren van ieders ervaringen.

Willem Warmerdam, specialist voor grondstromen bij Afvalzorg, opende de middag met een presentatie over het Besluit bodemkwaliteit, de wet- en regelgeving en hoe dit toegepast kan worden: wat mag je als gemeente wel en niet? Aan welke regels moet men voldoen? De hier bijbehorende zelftest van de Inspectie Leefomgeving en Transport zorgde voor de nodige discussie in de zaal. Deze zelftest biedt gemeenten namelijk inzicht in het al of niet voldoen aan de regelgeving op het gebied van samenvoegen van grond. De aanwezigen kregen van Willem Warmerdam ook antwoord op zowel gerichte vragen over afvalstromen uit projecten binnen hun regio als over het opslaan van grond op eigen locaties. Afvalzorg kan gemeenten faciliteren door vanuit haar uitgebreide netwerk een passende bestemming voor de diverse partijen grond te vinden.

Voor het gedeelte “Besluit bodemkwaliteit in de praktijk” was Arjan Vlasblom van Linge Milieu uitgenodigd. Hij informeerde de aanwezigen over de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd tijdens partijkeuringen voor zowel gemeenten en aannemers, als bij projecten. Zijn praktijkvoorbeelden waren zeer herkenbaar voor de zaal. Wederom ontstond er een levendige uitwisseling van vragen en ervaringen die men heeft over onder andere het vervoer van grond. Met informatie over de voorwaarden van indicatieve keuringen en over de verschillende soorten grond rondde Arjan Vlasblom zijn presentatie af, niet zonder te zijn ingegegaan op de meest voorkomende vragen die gemeenten aan Linge Milieu stellen.

Een rondleiding over het Grondstoffenpark Rivierenland rondde het programma af. Accountmanager Marcel van Steenis van Afvalzorg nam dit voor zijn rekening en vertelde over de samenwerking tussen Avri en Afvalzorg en vooral over de diverse recycling- en hergebruikactiviteiten op deze centraal in Nederland gelegen locatie.

Heeft u vragen over de aanlevering van grondstromen of de verwerking ervan in de regio Rivierenland? Dan kunt u contact opnemen met Marcel van Steenis, telefoon 088-801 08 01. Hij vertelt u hier graag meer over.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.